NiteIze Doohickey - 5,25

Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Xikar

In 1994 wilde de oprichter van Xikar, Kurt van Keppel een goede sigaarknipper kopen. Hij kon echter geen model vinden dat voldeed. Daarom besloot hij zelf sigaarknippers te gaan produceren. Xikar is marktleider op het gebied van sigaarknippers. In 2000 werd besloten om naast sigaarknippers ook messen te gaan produceren.

Inmiddels heeft Xikar de productie van messen helaas gestaakt. Xclusive knives heeft de hand weten te leggen op enkele van de laatst geproduceerde messen. Dit is een uitgelezen kans om in het bezit te komen van een zeer exclusief en hoogwaardig mes. De messen van Xikar kenmerken zich door de eenvoud van constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen. De vouwmessen zijn licht van gewicht waardoor deze in de broekzak verdwijnen, zelfs als u een pantalon draagt.

De Xikar 730SZW is een klein en licht vouwmes dat met één hand is te openen. Het mes heeft een zogenaamd “midframe lock”, dat betekent dat het middelste gedeelte van het frame het mes vergrendeld zodra deze geopend wordt. Hierdoor ontstaat een zeer solide vergrendeling, zonder dat het gewicht toeneemt. Met een gewicht van 49 gram kan dit mes met recht een lichtgewicht worden genoemd. Een ander bijzonder kenmerk van de 730SZW is dat een clip is geïntegreerd in het frame, hierdoor is het mogelijk om het mes aan uw sleutelbos of broek te bevestigen. Met de verwijderbare pocketclip kan de 730 SZW aan de rand van de broekzak worden bevestigd, zodat het mes makkelijk toegankelijk is.

Een meer tactisch mes heeft Xikar in het assortiment met de XI-780 Explorer. Het frame van de Explorer bestaat uit aluminium, zoals u dat ook aantreft in de lucht- en ruimtevaart. Hierdoor is het vouwmes ontzettend stevig en toch licht. De Explorer heeft een combinatie snede, het gedeelte dichtst bij het frame is gekarteld, om halverwege over te gaan in een gewone snede. Het voordeel van deze combinatie is dat u het mes voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het lemmet is voorzien van een duurzame teflon coating. Om het mes te vergrendelen wordt gebruik gemaakt van een linerlock vergrendeling, zodat er veilig kracht gezet kan worden met het vouwmes.

Een prachtig stukje vakmanschap en een mengeling tussen oude en nieuwe stijl is de Xikar 188. Het frame van het mes is vervaardigd uit luchtvaartaluminium en ingelegd met bijvoorbeeld cocobolohout. Het lemmet is bij bepaalde modellen met teflon bekleed om het te beschermen en hinderlijke schitteringen te voorkomen. Door de ergonomische vorm van het mes ligt het makkelijk in de hand. De bijgeleverde pocketclip zorgt er voor dat het mes in de broekzak kan worden meegedragen zonder het risico van verlies.

Zoals verwacht mag worden van een bedrijf dat sigaarknippers ontwikkelt houdt Xikar van de geneugten van het leven. Eén van die geneugten is lekker eten. Om dat te vergemakkelijken heeft Xikar ook een set steakmessen uitgebracht. De set van 6 ergonomisch gevormde steakmessen wordt in een houten displaycase geleverd. De steakmessen onderscheiden zich van de meer traditionele steakmessen, door het ontbreken van de karteling. Het snijden met gekartelde messen zorgt er voor dat de structuur van het gerecht kapotgetrokken wordt, door de gladde snede blijft de structuur van het gerecht en daarmee de smaak intact. Om toch te kunnen snijden zonder de karteling worden de messen vlijmscherp geleverd. Uiteraard zijn de messen vaatwasmachine bestendig.