Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Wenger

Wenger is een bekende fabricant van Zwitserse zakmessen, in 1901 kreeg Wenger de eerste legeropdracht voor het fabriceren van een mes. De eerste versie was voorzien van een houten heft. Ook nu produceert Wenger de opvolger van dat mes, de Soldier Standard Issue.

Wenger heeft sinds dat eerste soldatenmes een groot scala aan vouwmessen ontworpen. De messen van Wenger hebben vaak een specialistische inslag. Met de Biker heeft Wenger een mes dat ontwikkelt is voor fietsers, het mes heeft tools om spaken te stellen, kettingen te spannen en een tang.

Een ander specialistisch mes is de Golfer, dit mes heeft tools om golfclubs te reinigen, een sleutel om spikes onder de schoenen te verstellen en een tool om de green te herstellen.

Het meest indrukwekkende mes in de collectie van Wenger is the giant knife. Die naam is niet overdreven, het is een reus van een ding, met alle mogelijke tools van Wenger aan boord. Het mes is totaal niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar het is een staaltje vakmanschap. Het mes weegt ruim 3 kilo!

Wenger heeft ook series messen die vergrendelen. Security serie lijkt op een gewoon Zwitsers zakmes maar het lemmet wordt vergrendeld bij het openen waardoor het niet tijdens gebruik kan sluiten.

Naast de Security serie heeft Wenger ook nog de Ranger serie. De Rangers zijn grotere vouwmessen, veelal bedoeld voor het zwaardere gebruik zoals bijvoorbeeld de jacht. Sommige Rangermodellen zijn met één hand te openen, door middel van de opening in het lemmet. De Ranger vouwmessen worden vergrendeld bij opening en kunnen gesloten worden door het indrukken van het Zwitserse schild op de kast van het mes.

De Evolution serie heeft vouwmessen die perfect aan de sleutelbos passen. Ook in deze serie heeft Wenger enkel bijzonder modellen. Zeer interessant zijn de Clipper modellen. Naast een mesje, een schaartje en een vijltje bevat dit vouwmesje ook een nagelknipper.