Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Spyderco

Sal Glesser is de grote man achter het Amerikaanse Spyderco. Spyderco heeft diverse innovaties op het gebied van messen gebracht. De uitvinding van het duimgat, Spyderhole genaamd, maakt het mogelijk om de vouwmessen van Spyderco met één hand te openen. Naast het Spyderhole heeft Spyderco ook de pocketclip uitgevonden. Een pocketclip is een clip waarmee het mes aan de rand van de broekzak of aan de broeksband gehangen kan worden, zodat het mes makkelijk bereikbaar is. Deze beide uitvindingen van Spyderco kwamen samen in de CLIPIT Worker die in 1981 werd ontwikkeld.

In 1982 bracht Spyderco messen op de markt met een speciaal kartellemmet, de Spyderedge. Het lemmet bestaat uit steeds één grote kartel en twee kleinere inhammen. Met de Spyderedge kunnen makkelijk vezelige materialen gesneden worden zoals touw of veiligheidsriemen. De Spyderedge wordt dan ook in de Rescue messen van Spyderco

Enkele andere bekende vouwmessen van Spyderco zijn de Military en de Police modellen. Beide modellen zijn voorzien van de Spyderhole en de pocketclip en men kan kiezen uit een gewone snede of de Spyderedge. Ook bij professionele gebruikers zijn de Military en Police modellen geliefd vanwege hun stevigheid en betrouwbaarheid. 

De Salt Serie van Spyderco maakt gebruik van een speciaal soort staal, H-1. H-1 staal is volledig roestbestendig. In plaats van het toevoegen van koolstof aan ijzer om het roestvast te maken, wordt bij H-1 staal stikstof toegevoegd. Hierdoor ontstaat een praktisch roestbestendige staalsoort. Deze serie messen is dan ook bij uitstek geschikt voor gebruik in en om het water. Spyderco fabriceert ook het zogenaamde Whale Rescue Blade, een mes dat speciaal ontworpen is om walvissen los te snijden uit netten waarin ze verstrikt zijn geraakt. Het Whale Rescue Blade is niet leverbaar aan het publiek, Spyderco levert het rechtstreeks aan natuurorganisaties.

Ook de vaststaande messen van Spyderco zijn in het H-1 staal te leveren. Een mooi voorbeeld daarvan is de Spyderco Jumpmaster die in samenwerking met 82ste Airborne Divisie van het Amerikaanse leger is ontworpen.

Spyderco werkt samen of heeft samengewerkt met diverse bekend messenontwerpers zoals Bob Lum, Bob Terzuola, Frank Centofante en Micheal Walker. Spyderco is dan ook niet bang om gewaagde modellen uit te brengen. Hierdoor zijn Spyderco messen niet alleen functioneel maar ook mooi om te bewonderen.