Olight R20 Seeker - 76,98

Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
  • Nite Ize LED Upgrade: meer licht, minder batterijen!
    Nite Ize LED Upgrade: meer licht, minder batterijen!

Nite Ize LED upgrade kit


Geef uw oude zaklamp een nieuw leven
 
Iedereen kent inmiddels wel LED. Deze lichtbron heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, van gadget- en indicatieverlichting tot serieuze lichtbron met tal van praktische toepassingen, waaronder auto- en straatverlichting. Maar LED heeft vooral zaklampen veranderd. Moesten zaklampen eerst groot zijn om veel licht te geven, waren de batterijen na ca. een uurtje leeg en brak de gloeidraad van het lampje bij een val of schok (bijzonder onpraktisch of zelfs gevaarlijk in noodsituaties als ineens de lamp het niet meer doet), dankzij LED kunnen zaklampen met een hoge lichtopbrengst toch compact zijn, gaan batterijen uren tot zelfs dagen mee en is de zaklamp schokbestendig. 

Wie een zaklamp wil hebben met alle voordelen die LED met zich meebrengt kan natuurlijk een nieuwe zaklamp kopen, maar wanneer u een zaklamp met een klassiek gloeilampje heeft kan het ook anders en zelfs nog voordeliger. Door uw zaklamp een upgrade te geven met een Nite Ize Upgrade kit krijgt uw vertrouwde zaklamp de voordelen van LED!


Zo eenvoudig als het vervangen van een lampje

De Nite Ize Upgrade kit is er voor verschillende formaten zaklampen ( van kleine AA modellen zoals de Mini Maglite tot C en D cell zaklampen) en bevat een module met daarin een krachtige LED lichtbron en electronica op het formaat van het oude gloeilampje. Hierdoor is de upgrade super eenvoudig: gewoon het vervangen van het lampje! Oude lampje eruit, nieuwe LED module er voor in de plaats en met een simpele handeling heeft u van uw oude energieverslindende zaklamp een moderne energiezuinige zaklamp gemaakt die ook nog eens meer licht geeft. 


De praktijktest

De grote vraag is alleen: wat is het effect in lichtopbrengst en batterijbesparing? De verpakking geeft wel indicaties, maar wij hebben een test gedaan om het verschil in de praktijk te zien. Voor de test hebben we 3 Vortex 2 D cell zaklampen genomen en Aerocell batterijen ( te koop bij Lidl en in 2013 als beste getest door de Consumentenbond). De eerste zaklamp werd voorzien van een Nite Ize L.E.D upgrade, de tweede zaklamp lieten we ter vergelijking origineel en de derde is voorzien van een Nite Ize 1 watt L.E.D. upgrade. Het plaatsen van de LED module is niets anders dan het vervangen van het lampje, dus dat was snel gedaan. Vervolgens werden de zaklampen op een rij gelegd, aangezet en begon het wachten. Wat gelijk opvalt is dat beide zaklampen met LED Upgrade meer licht geven dan de standaard zaklamp, waarbij de standaard Nite Ize LED upgrade een wat brede egale lichtbundel heeft en de 1 Watt upgrade meer een spotbundel.

Het oorspronkelijke plan was om om de 10 minuten automatisch een foto te laten maken en daarmee een timelaps filmpje te maken, zodat iedereen het hele verloop van de test kon zien. Gaanderweg de test bleek dit echter door de prestaties van de Nite Ize modules een langdradig en saai filmpje te worden. In de eerste 7 uur wordt geleidelijk de lichtbundel van de standaard zaklamp steeds zwakker tot hij helemaal uit is en daarna.....gebeurt er voor lange, erg lange tijd niks. De electronica in de Nite Ize LED modules laat de zaklampen tientallen uren mooi constant branden, tot na meer dan een week de standaard Nite Ize LED Upgrade langzaam uitschakelt en enkele uren later de Nite Ize 1 Watt upgrade! 


Conclusie
 

Conclusie: met een van de Nite Ize LED upgrade kits maak je van een standaard zaklamp makkelijk een energiezuinige LED zaklamp met een hogere lichtopbrengst. In ons voorbeeld waren de batterijen van de standaard zaklamp na 7 uur leeg, de zaklampen met de Nite Ize Upgrade gingen nog zo lang door dat ze ruim 20 sets batterijen bespaarden. Zelfs met de voordelige Lidl Aerocell batterijen heb je de upgrade set al snel terug verdiend. De kleine investering in een Nite Ize LED upgrade kit verdient zich dus al snel terug met de sterke besparing in het batterijgebruik.  


Tijdelijk: nieuwsbrief actie!
We geven drie zaklampen weg!
Lees hier meer over de Camonet Nieuwsbrief weggeef actie!

Begin Nite Ize LED Upgrade test

Begin Nite Ize LED Upgrade test

Standaard zaklamp uit, beide Nite Ize upgrade exemplaren blijven branden

Standaard zaklamp uit, beide Nite Ize upgrade exemplaren blijven branden

Nite Ize LED Upgrade 1 Watt gaat langste door

Nite Ize LED Upgrade 1 Watt gaat langste door