NiteIze Doohickey - 5,25

Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
MPTTP Militaire Prestatietocht te PaardSinds 2009 is Camonet betrokken bij de MPTTP (Militaire Prestatietocht te Paard) en ook dit jaar is Camonet weer hoofdsponsor van dit bijzondere sportevenement.  
Foto's van de 16de MPTTP bekijken of de MPTTP 2017 op de Hoge Veluwe bekijken? Blijf op de hoogte via de nieuwe MPTTP Pagina

Wat is de MPTTP?
De MPTTP is een, onder de paraplu van de Militaire Ruitersportvereniging „Te Paard!‟ vallende en in de oefenkalender van de Koninklijke Landmacht opgenomen en goedgekeurde oriëntatietocht te paard. Deze tocht wordt ieder jaar georganiseerd door de stichting MPTTP, een non-proffit organisatie waarvan de (bestuurs)leden samen met vrijwilligers het hele jaar gedreven bezig zijn om een uitdagende tocht samen te stellen.Vier pijlers
 De MPTTP kent vier pijlers: welzijn, kameraadschap, veiligheid en sportiviteit. Het is de bedoeling dat tijdens de tocht de capaciteiten van een paard onder het zadel of in een aanspanning gedurende een bepaalde afstand worden beproefd. Deze wedstrijd test de kennis en kunde van de deelnemer om met zijn paard zo goed mogelijk over een gemarkeerde grotendeels ruiterroute door verschillende terreinen te rijden, waarbij het paard ten allen tijde "fit to continue" dient te zijn. Een paard is fit to continue als het in staat is om in goede gezondheid verder te gaan. Om het welzijn van paard en ruiter te garanderen, worden alle deelnemende paarden zowel vóór, tijdens als na de wedstrijd gekeurd door zowel een hoefsmid als een dierenarts.

Daarnaast dienen de deelnemers – naast een parcours – ook een aantal verschillende onderdelen af te leggen, waaronder boogschieten, pistoolschieten, springen, ringsteken, oefenhandgranaatgooien, een springparcours en een behendigheidstest. Zowel het handboogschieten als het pistoolschieten wordt verzorgd door gecertificeerde verenigingen. Daarnaast moeten deelnemers een kennistest afleggen. De resultaten van deze proeven worden zowel in de beoordeling van de individuele als in de beoordeling van de teamprestatie meegewogen. Deelname aan de verschillende proeven is echter facultatief. Alhoewel bij dit evenement sportiviteit en het welzijn en de veiligheid van paard en ruiter vooropstaat, wordt ook veel belang gehecht aan kameraadschap.

Internationaal
 In de loop der jaren is de MPTTP uitgegroeid tot een sportevenement waaraan niet alleen Nederlandse deelnemers van defensie en geüniformeerde diensten (waaronder Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Korps Mariniers, Korps Nationale Politie, Koninklijke Marechaussee en Korps Nationale Reserve) meedoen, maar ook steeds meer internationale teams waaronder teams van de het Deense leger, Gendarmerie Nationale Francais, de Duitse Bundeswehr, Belgische Federale politie, het Tsjechische leger en het Britse leger.

Project Hephaistos
Sinds 2013 is het Project Hephaistos ook een onderdeel van de MPTTP. Dit project is erop gericht om gehandicapte veteranen, die als gevolg van hun operationele inzet gewond zijn geraakt de mogelijkheid te bieden om met hun familie mee te rijden op de deelnemende koetsen. Naast genieten van een schitterende tocht kunnen ze actief deelnemen aan de testen/proeven die de combinaties tijdens de rit moeten afleggen en na de rit genieten van de altijd smakelijke gezamelijke maaltijd.

Uniek
 De MPTTP is een unieke combinatie van sportiviteit, (internationaal) kameraadschap en dieren welzijn. Ondanks het militaire karakter en de overwegend geüniformeerde deelnemers is de sfeer ieder jaar weer bijzonder informeel en gemoedelijk. Wij kijken, net als de deelnemers, uit naar de 17de MPTTP die 26 augustus 2017 wordt verreden op het Nationale Park Hoge Veluwe.    • Foto album MPTTP 2013

    Op vrijdag 6 september 2013 werd de 13de MPTTP gehouden in en om de legerplaats Oirschot. In dit fotoalbum kunt u een klein overzicht vinden van het defilé op 5 september en de tocht op 6 september.    

  • MPTTP Prijsvraag

    Door de vele positieve reacties op de prijsvraag afgelopen jaar hebben we besloten nogmaals een prijsvraag te houden. Inmiddels al 7 jaar is Camonet hoofdsponsor van de MPTTP en daarom houden wij 20 weken lang van 23 februari t/m 5 juli 2015 een wekelijkse prijsvraag, exclusief voor nieuwsbriefabonnees!

  • Nieuwsbrief MPTTP

    Nieuwsbrief in de aanloop naar de 14de MPTTP