Hangmat 200kg - 10,15

Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Leatherman

Leatherman. In 1975 maakte de Amerikaanse Tim Leatherman een rondreis door Europa in een oude auto. Hij had een Zwitsers vouwmes mee om reparaties te verrichten aan de auto. Hij merkte echter dat het vouwmes niet voldeed aan de eisen, wat hij vooral miste was een tang. Bij thuiskomst in Amerika is hij achter de tekentafel gekropen en bedacht hij in 1983 de eerste zogenaamde multitool, de Pocket Survival Tool, PST. De twee heftdelen kunnen opgeklapt worden en daarbinnen zitten naast een mes, vijl en diverse schroevendraaiers een combinatietang opgeborgen. 

Met de Minitool bracht Leatherman een multitool op sleutelhangerformaat die een combinatietang op volle grote bevatte. Het overige aanbod van tools in de Minitool was echter zeer beperkt. De Minitool wordt niet meer gemaakt, maar bij verzamelaars is het een zeer populair model.

Een sleutelhangertool die nog steeds zeer populair is, is de Micra. In 1996 introduceerde Leatherman deze tool die gebaseerd is rond een schaar in plaats van een tang. De Micra wordt nog steeds geproduceerd ondanks dat Leatherman met de Squirt-serie feitelijk een vervanger voor de Micra in huis heeft.

Met de invoering van de Leatherman Wave deed Leatherman in 1998 een grote stap voorwaarts. Het mes, de vijl, de zaag en het mes met gekarteld lemmet zijn van buitenaf te openen zonder het openen van de tool en worden vergrendeld met een linerlock.

De Wave bleek een zeer groot succes. In 2004 heeft Leatherman deze tool verder verbeterd. Alle tools worden nu bij opening vergrendeld en de schroevendraaiers zijn vervangen door bithouders. Met de optionele bitset van Leatherman is het mogelijk om letterlijk tientallen schroevendraaiers mee te dragen in een klein pakketje.

Het succes van de Wave blijkt ook uit het feit dat de Wave is gebruikt als basis voor de Charge-serie. Charges zijn in feite Waves gefabriceerd met betere materialen. Voor het lemmet wordt gebruikt gemaakt van een betere staalsoort en de heftdelen bestaan uit lichtere materialen.

Leatherman is niet alleen bezig geweest met het lichter maken van de producten. Met de introductie van de Military Utility Tool, MUT heeft Leatherman een tool gemaakt die zelfs een hamer bevat. De MUT is specifiek gemaakt om onderhoud te plegen aan het M16/AR15 wapenplatform dat gebruikt wordt door het Amerikaanse leger en dat zeer populair is bij de burgers.

Naast de multitools heeft Leatherman een lijn met messen in het assortiment die vaak gebruikt kunnen worden in combinatie met de bitset van Leatherman.