Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Eenvoudig vuur maken

Van alle survival technieken, is vuur maken de meest belangrijke. Het vuur geeft warmte, licht, stelt je in staat eten te koken en water te steriliseren, droogt kleding, geeft een reddingssignaal en versterkt het moraal.

Om onder alle omstandigheden makkelijk en snel een vuur te maken, werd voor het Zweedse leger de Swedisch Firesteel ontwikkeld. Inmiddels is dit kleine wonder in gebruik bij vele militaire eenheden wereldwijd en geliefd bij survival experts, jagers en buitensporters. De populairiteit dankt de FireSteel niet alleen aan zijn makkelijke gebruik en betrouwbaarheid (zelfs nat geworden werkt de FireSteel), maar ook aan zijn duurzaamheid (3000 keer gebruik voor het Scoutmodel en zelfs 12000 voor het Army model), werkzaamheid op alle hoogte niveaus en omdat de FireSteel veilig vervoerd kan worden (zelfs in het vliegtuig). De 2.0 modellen van de Light my Fire FireSteel hebben in de schraper een noodfluitje waardoor de FireSteel nog veelzijdiger geworden is.

Als aanvulling op de FireSteel heeft Light my Fire ook  Tinderdust, Tindersticks en Tinder-on-a-rope ontwikkeld. In het Camonet Europe assortiment kunt u ook deze handige tondel materialen vinden. De Light my Fire Tinderdust, Tindersticks en Tinder-on-a-rope zijn gemaakt van hout van de Pinus Montezumae wat een hars percentage heeft van maar liefst 80%. Door dit hoge hars gehalte branden deze producten snel (zelfs wanneer ze nat geworden zijn), branden ze lang en brandne ze met een vlam die veel heter is dan bijvoorbeeld papier of parafine. Hierdoor heeft u met de natuurlijke Light my Fire Tinder materialen de ideale basis om snel uw vuur op gang te krijgen.

Naast het feit dat de Light my Fire Tinder materialen natuurlijke en milieu vriendelijke materialen zijn, zijn ze makkelijk mee te nemen en zijn ze (net als de Light my Fire FireSteel) veilig te vervoeren zonder gevaarlijke stoffen kwalificatie, waardoor ze ook op (vlieg)reizen makkelijk meegenomen kunnen worden.