Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Cold Steel

Bescheidenheid is een eigenschap die de Amerikaanse fabrikant Cold Steel vreemd is. Hun slogan luidt dan ook “World’s strongest, sharpest knives”. Om hun slogan kracht bij te zetten worden de messen tot het uiterste getest. Coldsteel brengt zelf dvd’s uit waarop te zien is hoe de messen getest worden. Daarbij wordt wel het voorbehoud gemaakt dat wanneer u zelf een mes op een dergelijke wijze test, de garantie vervalt. 

De vouwmessen en vaststaande messen van Coldsteel zijn weinig subtiel te noemen. De messen zijn zwaar van constructie en groot. Een treffend voorbeeld daarvan is de Spartan, een vouwmes dat is gebaseerd op de Kopis, het zwaard uit de Griekse Oudheid.

De Espada-serie vouwmessen is de favoriet van Coldsteel voorman Lynn Thompson. De XL-Espada is een erg groot mes, het lemmet is ruim 19 centimeter lang en mes weegt ruim 440 gram. Coldsteel omschrijft het mes dan ook met recht als “pocket sword”.

De meer tactisch georiënteerde markt voor vouwmessen wordt door Coldsteel bediend met de Recon-serie. De Recon is te leveren met een tanto of clippoint lemmet, en met een gladde of gedeelte gekartelde snede.

Ook wat betreft de vaststaande messen hanteert Coldsteel het principe “bigger is better”. De Natchez en Laredo bowie zijn messen volgens de klassieke lijnen van het bowie mes.

Met de vaststaande messen wordt ook de tactische markt bediend. De SRK en Recon Tanto zijn messen met een kraton heft. Hierdoor het mes, zelfs met een nat heft goed vast te houden. Het lemmet van de messen is met teflon bekleed waardoor het lemmet tegen de elementen wordt beschermd en waardoor het mes niet schittert in het licht.

Naast messen produceert Coldsteel ook zwaarden, kapmessen, bijlen, blaaspijpen en nog veel meer producten.