Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Chris Reeve Knives

Chris Reeve Knives, CRK, produceert messen in Boise Idaho. Chris Reeve is echter geboren en getogen in Durban, Zuid Afrika. Zijn Zuid-Afrikaanse achtergrond blijkt uit de naamgeving van zijn messen. De messen van CRK worden met de meest moderne machinerie gesneden, de assemblage en het slijpen is echter volledig handwerk. De messen geproduceerd door CRK zijn zeker niet goedkoop, maar van dermate kwaliteit dat u eigenlijk nooit meer een ander mes hoeft aan te schaffen. CRK produceert zowel vouwmessen als vaststaande messen.
Eén van de bekendste vouwmessen van CRK is de Sebenza. In 1987 begon de productie van dit vouwmes. De kwaliteit van de Sebenza is spreekwoordelijk. De Sebenza is verkrijgbaar in een small en een large versie, beide messen zijn verkrijgbaar voor links- of rechtshandigen, daarnaast zijn er verschillende keuzemogelijkheden voor wat betreft het heft. Het woord Sebenza betekent “werk” in de taal van de Zulu’s.

Een ander kunstwerk van CRK is de Umnumzaan, het lemmet is gemaakt van zeer hoogwaardig staal en het heft is van titanium. Met een lengte van ruim 20 cm in geopende toestand, weegt het mes slechts 140 gram. Het mes is op de Bladeshow van 2008 gekozen tot “Overall knife of the year.” Umnumzaan betekent “baas” in de Zulutaal.

De Green Beret Knife is de commerciële versie van het Yarborough Knife dat wordt gebruikt door de Amerikaanse Green Berets. Vanaf 2002 ontvangen alle militairen die Special Forces Qualification Course, een genummerd Yarborough Knife. Het feit dat dit mes aan de veeleisende professionele gebruikers wordt uitgereikt zegt genoeg over de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit mes.

Met de Nyala heeft CRK een vaststaand mes geproduceerd naar meer klassieke lijnen. Het mes is bij uitstek geschikt voor de jacht en het villen van dieren. De buik van het lemmet maakt het villen gemakkelijker. De Nyala is een soort Afrikaanse antilope.

Bijzonder in de collectie van CRK is Sikayo. De Sikayo is een keukenmes naar de traditionele Japanse lijnen. De vorm van het lemmet maakt het mogelijk om met een wiegende beweging te snijden, hierdoor wordt het risico voor de gebruiker om zichzelf te snijden beperkt. Sikayo is het Zuluwoord voor “scherp”. De Sikayo heeft op de Bladeshow van 2009 de prijs gekregen voor keukenmes van het jaar.