Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Buck Knives

www.camonet.nl/buck-knives,204.html
De Amerikaanse messenmaker Buck bestaat al sinds 1902. Ten tijde van de tweede wereldoorlog legde Buck zich toe op de productie van messen voor de Amerikaanse strijdkrachten, de messen werden van oude vijlen gemaakt.
In 1964 produceerde Buck het mes waarmee ze beroemd zijn geworden, de Buck 110 Folding Hunter. De naam zegt het al, het was een vouwmes dat als jachtmes bedoeld was. Buck heeft de 110 uitgerust met een zogenaamd lockbackmechanisme waardoor het lemmet bij opening vergrendeld wordt. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om een compact vouwmes het veld mee in te nemen, met de veiligheid en de duurzaamheid van een vaststaand mes. Het succes van de Buck 110 heeft er voor gezorgd dat het één van de meest gekopieerde messen ter wereld is.
Nu, bijna 50 jaar later, wordt de Buck 110 nog steeds geproduceerd en vormt het de basis voor veel door Buck geproduceerde custom modellen.

Veel soorten, van jachtmes tot kleine zakmessen


Naast de beroemde 110 produceert Buck nog veel meer typen vouwmessen, van jachtmessen en tactical modellen tot kleinere, lichte messen die eenvoudig in uw broekzak verdwijnen. 
Buck heeft zich niet beperkt tot de vouwmessen en biedt ook een grote keuze aan vaststaande messen. Een van de beroemdste vaststaande messen is de Buck 119, met een klassieke uitstraling. Trekt een meer tactical uitziend mes u meer aan dan is de Buck Nighthawk erg interessant.

Multitools van Buck


Buck produceert ook zogenaamde multitools, een mes dat meerdere gereedschappen aan boord heeft. De Extract serie van Buck biedt u zelfs een tang aan in een compact pakketje. Ondanks het bescheiden formaat van de Extract heeft u met deze multitool eigenlijk een gereedschapskist bij u. Naast een mes beschikt de Extract over een combinatietang, een gewone en een kruiskopschroevendraaier, een blik/flessenopener en sommige modellen hebben zelfs een LEDlampje.
Buck heeft het merendeel van de messen in drie categorieen ingedeeld: Select, Avid of Pro. Select is het instapmodel, Avid is het tussenmodel en onderscheid zich van de Select producten door het gebruik van betere materialen en de Pro producten hebben de beste materialen. Over het algemeen zijn de Pro producten ontworpen in Amerika en met de hand in elkaar gezet in Amerika. Het kan voorkomen dat een bepaald type mes in verschillende categorieen voorkomt, u heeft dan de mogelijkheid om te kiezen welke materialen uw voorkeur hebben. Een voorbeeld daarvan is de Alpha Hunter.