Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Benchmade

De Amerikaanse firma Benchmade is in 1988 opgericht. Wat het bedrijf mist aan geschiedenis en traditie wordt meer dan goedgemaakt door de innovaties.
Benchmade is bekend geworden met de Bali-song, een vlindermes. Een vlindermes is een type mes waarbij in gesloten toestand het heft, in twee delen verdeeld, om het lemmet geklapt zit. Met dit type mes is het mogelijk om “te vlinderen”, dit is op zeer snelle wijze (en vaak ook met enige show) het mes vanuit

Daarnaast is Benchmade de uitvinder van de Axis-lock. De Axis-lock is een vergrendelsysteem waarbij een grendelstift dwars door de kast van het mes loopt. Wanneer het mes wordt geopend schuift de stalen grendelstift achter de lemmetvoet en ontstaat een vergrendeling, die qua stevigheid in de buurt komt van een vaststaand mes. Om het mes te sluiten dient de grendelstift naar achter te worden getrokken.
Met behulp van het Axis-lock kunnen de messen van Benchmade ook zeer snel en soepel worden geopend.
Door de stevige vergrendeling en soepele opening die door het Axis-lock worden mogelijk gemaakt zijn de messen van Benchmade populair bij diegene die hoge eisen stellen aan hun messen en zoals de professionele gebruikers. Een zeer populair model met het bekende Axis-lock is de door messenontwerper Mel Pardue bedachte Benchmade Griptilian. Dit mes is verkrijgbaar met verschillende soorten lemmetvormen, verschillende kleuren voor het heft en het lemmet en gladgeslepen dan wel een gedeeltelijk gekarteld lemmet. Door de verschillende mogelijkheden biedt de griptilian voor ieder wat wils.

Naast de vouwmessen heeft Benchmade ook een lijn met vaststaande messen. Zoals u kunt verwachten van de uitvinder van de Axis-lock zijn de vaststaande messen van een goede en stevige kwaliteit. In verhouding tot de kwaliteit zijn de messen zeer betaalbaar. Een zeer populair model bij de strijdkrachten is de CSKII, het mes heeft een zwarte poedercoating en een zwart heft met koordoog. De CSKII wordt geleverd met een zwarte leren schede, welke compatibel is met het MOLLE-systeem.

De slogan van Benchmade is “Sting like a butterfly”, het logo van Benchmade is dan ook een vlinder. De slogan geeft eigenlijk treffend het karakter van Benchmade weer, mooi afgewerkte en kwalitatief goede messen die geschikt zijn om echt te gebruiken. Messen voor liefhebbers die hun mes ook willen gebruiken.