Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Light My Fire Lighting Kit

Militair » Kook-, drink- en eetgerei|Militair » Light My Fire|Militair » Uitrusting Divers|Militair » Vuur maken|Kamperen en Outdoor » Kampeer- en Outdoor Artikelen

informatie
Prijs: € 18,98
(excl. BTW € 15,69)
Vragen?
Light My Fire Lighting Kit

Kit bestaande uit:
-FireSteel Scout
-Tinder on a Rope
-Grandpa's Firefork

Firesteel Scout:
De ultieme manier om vuur te maken onder alle weersomstandigheden.

Van alle survival technieken, is vuur maken het meest belangrijke.

Een vuur geeft warmte, licht, stelt je in staat eten te koken en water te steriliseren, droogt kleding, geeft een reddingssignaal en versterkt het moraal.

Om onder alle omstandigheden makkelijk en snel een vuur te maken, werd voor het Zweedse leger de Swedisch Firesteel ontwikkeld. Inmiddels is dit kleine wonder in gebruik bij vele militaire eenheden wereldwijd en geliefd bij survival experts, jagers en buitensporters.

Het Light my Fire Swedish FireSteel® Scout 2.0 model is 8cm lang, gaat zo'n 3.000 keer mee en produceert 3000 graden Celcius vonken (zelfs als hij nat is) waarmee een kampvuur, (gas)brander of kachel aangestoken kan worden.

Voordelen:
- makkelijk mee te nemen op reis (geen gevaarlijke stoffen, dus kan zelfs in het vliegtuig mee)
- veilig: kan niet lekken of leeglopen
- makkelijk te gebruiken
- betrouwbaar: zelfs als hij nat is werkt de Light my Fire Swedish FireSteel® Scout 2.0
- compact en licht gewicht (zeker als u bedenkt hoeveel lucifers of aanstekers u mee moet nemen voor 3.000 keer vuurmaken)

Tinder on a Rope:
TinderStick is de ultieme en natuurlijke manier om onder alle weersomstandigheden vuur te laten ontvlammen.
Tinderdust/TinderSticks en Tinder on a Rope zijn delen van Pijnbomen uit de Highlands of Mexico.

Doordat er een hoge gehalte (80%) hars in verwerkt zit is het zeer licht ontvlambaar. In combinatie met de Light My Fire Firesteels is het een onmisbaar attribuut geworden bij outdoor liefhebbers.

Grandpa's Firefork:
Een aantal jaren geleden maakte een man die met zijn kleinzoon aan het kamperen was uit 1 stuk draad de meest veelzijdige houder die wij ooit gezien hebben. De Light my Fire Grandpa´s FireFork is geïnspireerd op zijn ingenieus ontwerp en nu al een moderne klassieker.

Gebruik de Grandpa´s FireFork voor het roosteren van Marshmallows, brood, worstjes en wat u verder maar wilt. De Grandpa´s FireFork kan eenvoudig op een stok bevestigd worden en kan zelfs gebruikt worden om het vuur op te poken.

De Grandpa´s FireFork wordt geleverd met een veiligheidskap, zodat u de Grandpa´s FireFork veilig overal mee kan nemen.