Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
Sherman M4A3 Tank

Militair » Modelbouw

informatie
Oude prijs: 18,98
Prijs: € 15,23
(excl. BTW € 12,59)
Vragen?
De Sherman is een van de meest bekende tanks uit de Tweede Wereldoorlog en was voor lange tijd de belangrijkste tank van het Amerikaanse leger.  


De M4 Sherman was een door ontwikkeling van de M3 Grant/ M3 Lee tank. De M3 tank bleek op het slagveld een aantal belangrijke nadelen te hebben, waaronder zijn hoogte van ruim 3 meter (waardoor de M3 opviel en een groot doelwit vormde) en de zijldeingse plaatsing van het 75mm kanon in de romp (waardoor het schootsveld zeer beperkt was voor mobiele veldslagen). De behoefte aan een nieuwe tank was dus groot en in januari 1941 werd de ontwikkeling van de Sherman gestart. De belangrijkste onderdelen van de M3, zoals onderstel en aandrijving werden gebruikt voor de Sherman om tijd te besparen. In tegenstelling tot de M3 kreeg de Sherman echter het kanon in een koepel zodat het 360 graden kon draaien, werd de tank bijna een halve meter minder hoog en werd de bemanning van 7 personen teruggebracht tot 5. Begin 1942 reden de eerste Shermans de fabrieken uit naar de slagvelden. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog werden er meer dan 49.000 Shermans gebouwd, waardoor ruim de helft van alle Amerikaanse tanks een Sherman  was.

Er zijn verschillende versies van de Sherman gebouwd. Dit model betreft de Sherman M4A3 uitvoering, welke een 8 cilinder Ford  GAA 500 pk motor had, een 76mm kanon en welke bijna uitsluitend gebruikt werd door het Amerikaanse leger. 

Dit model van de M4A3 Sherman is in schaal 1:32 en is makkelijk in elkaar te zetten in enkele stappen en met behulp van de meegeleverde schroevendraaier. Het model is voorzien van vele details, in kleur uitgevoerd waardoor schilderen niet nodig is en voorzien van markeringen van het Amerikaanse leger.